Имаме ли нужда от социално съзнание?

Програмата „Асистенти на хора с увреждания“ и нейните цели. Личен и социален Асистент. Кой може да бъде клиент в програмата? Условия за въвеждане в програмата като личен или социален асистент. Актуални примери, показващи нагледно проблематиката на програмата. Стъпки към „Активно гражданско общество“ и новата програма в столична община. Къде е нашата лична отговорност и социално съзнание?

Към цялата статия Имаме ли нужда от социално съзнание?>>>


Advertisements
Публикувано в Социално. 2 Коментари »

2 Коментари to “Имаме ли нужда от социално съзнание?”

 1. Silvana Says:

  Здравей Яни!
  Статията ти е превъзходна.
  Поздравявам те!
  Бих искала само да доуточня, че не само роднини и близки могат да станат личен или социолен асистент, но и хора, назначени по програма на временна заетост. Тази дейност е практика не само в София, но и в община Димово (града, в който живея аз). Не е задължително асистентите да имат посоченото образование, защото поради липса на квалифицирани кадри, нуждаещите се ще останат без помощник.
  Какво да ти кажа за сърдитата лелка зад гишето – ние вече сме свикнали да виждаме нацупени лица, придаващи си важност. И както казват шопите :“Не е важно на мин да ми е добре, важно е на Вуте да му е зле!“
  Скъпи приятели, които четете нашите статии и коментари, докато мислим по този начин, никого няма да станем европейци и няма да бъдем приемани като такива.

  • Yani Says:

   Здравей Силве,

   радвам се, че коментираш темата и допълваш моите пропуски! Все пак не съм в България и от далеч е тудно да се опишат всички подоробности. Явно трябва да измине време, докато важни новости по посочената тема в България намерят публичност! Но все пак нали за това сме тук и ще се постараем да помогнем активността на народа да се увеличи! 🙂

   Поздрави,
   Яни


Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: