НИЕ

Привет !

Да поговорим за Европа!

България, Франция, Белгия, Германия и прочие, все държави от Европейския съюз. Държави, в които живеят хора с най-различни интереси, потребности и професии. Всички забързани в своето ежедневие и вглъбени в своите проблеми, отминават с лека ръка случващото се в държавата ни. Какво се случва?! На практика в нашата мила родина се случва едно голямо нищо. Повечето хора не могат да се абстрахират от личните си проблеми, безпаричието и неудобствата. Често задаван въпрос е „защо не можем да се оправим?“, „какво ни пречи?“, „защо някой не ни помогне ?“ Моят въпрос е, защо трябва да чакаме някой да дойде  да ни „оправи“,  да ни помогне? Трябва ли винаги да сме страдащи, но и безучастни в прекратяването на нашите неволи?

Мили приятели, добрата фея е героиня от приказките, а не дългогодишно чаканата от нас спасителка. Самите  ние, стъпили здраво на крака, с  ясни мисли и цели, трябва да направим така, че нещата в България да започнат да се случват. Когато помагаме на себе си, помагаме на много други хора.

България е в Европа, пълноправен член на ЕС. Въпреки това, ние оставаме  изолирани от голямото семейство. Промяна може да настъпи само, ако работим всички заедно, т.е. в екип. Да бъдем активни, социално ангажирани и борбени в разрешаването на нашите и европейските проблеми. Взаимодействието е тайната пътечка, по която трябва да вървим. Различните идеи и проекти, съгласувани в екип ще обогатят всеки от нас, решаването на проблемите ще е по-лесно и по-мъдро.

Това, скъпи приятели, е формулата на успеха,  мостът за европейско  самосъзнание и европейско мислене.

Да бъдем социално ангажирани, активни и да работим в екип!

Нека бъдем европейци!

С най- искрени чувства!

Силвана

Advertisements
Публикувано в Европа. 2 Коментари »

2 Коментари to “НИЕ”

 1. Yani Says:

  Мила Силве,

  това е всичко, което исках и аз да кажа по темата “ Имаме ли нужда от социално съзнание?“ Страхотно!
  От твоите думи в Божиите уши и най-вече в ушите, и душите на Европейците! Това, за което пишеш, е голяма и актуална ИСТИНА! Дано все повече хора да я осъзнаят!

  Блгодаря ти, все едно от сърцето ми говориш!

  Поздрави,
  Яни


Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: