Младежкият проект – кратко и конкретно

Защо искаме да реализираме проекта „Ние за нас в Европа“? Какво ни мотивира? Какво искаме да постигнем? Как искаме да го постигнем? Това са само някои от въпросите, които ни поставиха в последно време. Ето и нашия отговор:

Ние искаме да постигнем включване (инклузия) на хора в неравностойно положение както на европейско, така и на културно равнище. Под включване (инклузия) имаме предвид самоопределение, активност, самоотговорност. Включването е повече от толерантност и означава да се застъпваме за интересите на другите хора / култури и да кооперираме с тях на базата на взаимно уважение за решаването на съществуващите проблеми. Ние искаме да пробудим тази промяна в съзнанието на хората (от интеграция към инклузия) чрез обмен на младежи от Германия и България и заснемане на придружаващ филм. Значението на социалната ангажираност и политическата активност (партиципация) в обществото са на преден план, тъй като искаме да мотивираме младежите да използват възможностите си за влияние върху структурите на обществото, за да предизвикат промяна в смисъла на включването!

П.С.: Благодарим на всички участници в проекта и на всички, които (понякога скептично) зададоха въпросите си – защото те така допринесоха за написването на тази публикация и за мотивацията ни да работим с още повече плам в сърцата си по проекта!

Автор: Светлана

Превод: Яница, Светлана

Advertisements

Един коментар to “Младежкият проект – кратко и конкретно”

  1. Включване (инклузия) вместо интеграция « Svetlana's Blog Says:

    […] Младежкият проект – кратко и конкретно […]


Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: