Коледна приказка

В едно общество не вървяло добре. Имало много престъпления. Хората, забързани и изнервени в ежедневието си, се отчуждавали и озлобявали – което само правело положението по-тежко. В същото време всеки търсел решение за по-добро бъдеще.

Един полицай извикал, че тъй като било зима, той се надявал да дойдат тежки снежни преспи, та хората да си останат по домовете. Това било неговото решение на проблема. Един друг пък се обадил, че Коледа наближавала и всички дружно биха могли да се молят за по-добри бъднини. Какво се случило? Хората почнали да се молят, а тези, които не били толкова набожни, просто се надявали. Всички споделяли един на друг, колко прекрасен си представяли града, в който живеели и колко прекрасни неща искали да правят заедно и поотделно. С добро настроение и с любов към ближните си посрещнали Коледа и после Нова Година. След време зимата лека-полека взела да се сменя с пролетта и тогава статистически данни показали, че криминалните прояви наистина били намалели. Да тVollbild anzeigenи е хубаво и от това да ти става още по-хубаво! Майсторство!

Някой ми беше казал, че начинът ни на мислене е в непосредствена връзка с нашето поведение и така, само докато си мислим за това или онова, ставаме част от взаимовръзки и причинноследствени връзки и така създаваме реалноста, в която живеем.

Весело посрещане на празниците! Нека Бог ни дари с благоденствие, любов, здраве и мъдрост!

Да сме   живи и здрави, за да правим чудеса и посрещаме чудеса!

Advertisements
Публикувано в Социално. Leave a Comment »

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: