БОРИСЛАВ БОЯНОВ GERMANY-BULGARIA

Здравейте,

казвам се Борислав Боянов на 30 години от гр. Видин. На срещата в Мюнстер ще бъда представител на фондация “ Подкрепа за реализация „.
Преди четири години претърпях злополука в следствие на която съм инвалид – 83%. Диагнозата ми е – масивен мозъчен кръвоизлив в следствие на вътречерепна травма. Инцидентът се случи в Италия и първите седем месеца от лечението и рехабилитацията бяха там. Докато бях там имах възможността да видя отношението на хората и държавата към хората в неравностойно положение.
С нетърпение чакам да се срещнем.

Advertisements

12 Коментари to “БОРИСЛАВ БОЯНОВ GERMANY-BULGARIA”

 1. Anni Says:

  Здравейте!
  Аз също имам предложение: Ще напиша статия на немски език с информация относно посоченото в репортажите, както и ще разкрия идеите на Сашо, които се надявам да бъдат подкрепени от повечето от вас. Освен това, ще помоля експерти, работещи в Амбулантни служби в Мюнстер, да разяснят как стои въпроса с личен асистент в Германия. Какво ще кажете?
  С поздрав:
  Ани

 2. sashokat Says:

  Относно предаването от 26 май

  Проблемът при Цветомира, майката на Иван и Румен, е отново в критериите за одобрение по Националната програма за личен асистент. Те също са с умствени увреждания, но се движат, което не им позволява да да бъдат включени в програмата. Майка ми ходи с тях на училище. Това е в община Червен бряг.
  Проблемът при Виолета и синът й Марио е, че те надвишават доходите: взимат детски, пенсия заради смъртта на баща им. Така надвишават минималния доход и са изключени от програмата. Преди това майката е била личен асистент на дедето си.
  В тази връзка ето още едно предложение: ако все пак доходният критерий не може да отпадне, то за родителите, които имат възможност и поемат функцията на личен асистент за детето/децата си, да не се взема предвид наличието на странични доходи от пенсии и т.н. Тоест доходът от пенсии за инвалидност и поради смърт в семейството да не се начисляват, когато се определя минималния доход за кандидатстване по програмата.
  Елка също надвишава доходите, защото заедно със съпругът й Драгомир (който е болен от множествена склероза и не може да се движи) имат месечен доход от 250 лева: 192 лева пенсия и 90 лева за придружител. Тоест ― пак същият доходен критерий.
  Същият доходен критерий е декласирал и Иванка и синът й Иван, който е болен от шизофрения.
  Иначе парите, които получават личните асистенти, са 200 лева.
  Предложенията ми са същите като в предишния коментар.


Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: