Анне Остендорф

Кратка биография:

Казвам се Анне Остендорф и съм на 28 години. Обучението си за медицинска сестра  завърших през 2001 г. , а през 2009 г.  следването си за медицинска педагогика ‘. Докато учих през тези години работих като асистентка в извънболничната асоциация за гледане на хора с увреждания („Амбулантна служба – Мюнстер“).

Там бях назначена на работа по специалността си от септември 2009 г.. Работата ми се състои в това да подкрепям хора с физически и психически увреждания, както и възрастни хора, които да могат да живеят самостоятелно в специално построени апартаменти в града – годни за тези хора. Така те могат да напуснат болничните заведения или домовете, където тяхната свобода е ограничена.

Също така  съм отговорна за сформирането на помощник – екип за отделните клиенти“, както и за неговото ръководство. За тази цел съобразявам и обмислям нужните психо-социални грижи за клиентите ни, а  и желанията, и възможностите на участниците в определеният екип.

Moтивация:

Проектът „Ние за нас в Европа“ според мен е една чудесна възможност да се развие и популяризира темата за „Включване “ или „Инклузия“. Много се надявам на един оживен обмен с българските участници, чрез който всички ние със сигурност можем много да научим един от друг.

‘В Германия тази професия се занимава най-вече със състоянието на хора с увреждания и начина на общуване с тях. За това специалността включва и нужните знания на социален работник.

“ Хората с физически и психически недостатъци, както и възрастните, които ползват услугите на споменатата организация се наричат официално „клиенти“ (не пациенти). По-рано в процеса на изграждането на идеята за Инклузия са били наричани „пациенти“, което вече никъде – нито в учебниците, нито в обществото не се споменава.

Advertisements

Един коментар to “Анне Остендорф”

  1. Даниела Драганова Says:

    Здравей Анне,
    впечатлена съм от твоята автобиография, сигурна съм, че заедно, работейки по проекта „Ние за нас в Европа“ ще обменим опит и ще допринесем за решаването на проблеми от социален и културен характер.
    Поздрави, Дани


Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: