Важна информация относно срещaта в Мюнстер

Здравейте,

Искам да отговоря на актуални въпроси.

От вчера всички участници имат самолетни билети. Както всички знаете, лети се от София – Дортмунд. Полетът трае до два часа и половина. От Дортмнд/Летище до Дортмунд/Гара най-вероятно ще се предвижим с автобус. (Един или двама от нас ще ви посрещнат!) Пътува се около 5 минути, след което ще хванем влака за Мюнстер. Пътува се около един час. Влаковете са много приятни, така че времето едва ли ще го усетим. 🙂 От Мюнстерската гара ще хванем автобуса и така ще стигнем до хотела.
Другият вариант е да наемем малко автобусче от Дортмунд/Летище директно до Мюнстер. В момента проучваме цените – дали това би бил по-изгоден вариант.

За гостите от България, които допълнително желаят да дойдат (нямам предвид седемте участника!), ще спомена някои цени:
Автобусен билет от Дортмунд/Летище – Дортмунд/Гара: около 2 евро
Групов билет за 5 души от Дортмунд/Гара – Мюнстер: обща цена 35 евро
Единичен aвтобусен билет в Мюнстер за максимум 4 спирки: 1,20 евро
Единичен автобусен билет за повече от 4 спирки: 2,20 евро
Билет за целия ден за един човек: 3,60 евро (предварително закупен), 3,90 евро (на място закупен)
Групов билет за 5 души за целия ден след 9:00 часа: 7,50 евро (предварително закупен) и 7,80 (непредварително закупен)
Давам тези цени чисто информативно. Хотелчето Аазее (това е името на езерото, намиращо се непосредствено до хотелчето) е разположено централно. За 10 минути пеша от хотелчето сме в центъра на центъра на града. 🙂 Ето и линк към хотелчето, за да добиете представа:

http://www.djh-wl.de/jh/muenster/

@ Евгения: Тук ще намериш информация за цените в хотелчето >>> Двойна стая и закуска: 35,10 евро за нощувка на човек над 27 години (33,20 евро на човек под 27 години); двойна стая със закуска и вечеря: 40,70 евро за нащувка на човек над 27 години (38,60 евро за под 27 години); двойна стая със закуска, обяд и вечеря: 46,00 евро за нощувка на човек над 27 години (43,70 евро за под 27 години); В момента разполагаме с 4 двойни стаи, като сме предвидили майката на Веско и теб. 🙂 Както вече споменахме, двама от българските участници ще нощуват при нас по домовете. Така г-жа Петрова би могла да сподели една от резервираните двойни стаи, ако желае. Ако предпочете единична стая, цените са съответно: 47,90 евро или 53,50 евро, или 58, 80 евро в зависимост от това дали желае да се храни там.

Има и по-изгодни варианти за нощуване, като например да се наеме стая в студентско общежитие, което също е разположено централно (около 15 минути пеша от хотелчето, за което писах) и 5 минути пеша от баш центъра на града (Домплатц). С повече информация по този въпрос ще разполагам следващата седмица. Моля те, пиши ми, ако има интерес от страна на гостите. Това общежитие е на около 20 – 30 минути  пеша от Института по социология, където ще се провежда срещта от понеделник – петък. (С автобус: около 5 мин. до автобусната спирка и 10 минути пътуване). От общежитието до Хюфърстифтунг, където ще ползваме залите в събота и  в неделя, е 10 минути пеша.

Цените за храна в града: Най-евтиното китайско е 3,50 евро, има и китайски ресторанти, в които се заплаща 6 евро на човек и ядеш на корем 🙂 . Напитките се заплащат допълнително. Фалафели/дюнери са между 2,70 евро и 3,40 евро. Латиноамриакнсаката кухня, която е близка до нашата, може да се вкуси на обяд за 6,90 евро и на вечеря между 7 и 10 евро (напитките не са включени – една напитка е между 2 и 3 евро).  Мисля, че е възможно и да ползваме нашите студентски карти за намеление и да се храним всички заедно в студентския стол. Цените са от 1,75 до към 4,00 евро в зависимост дали яденето е вегетарианско или не (без напитки).

Моля те, пиши ми дали е необходимо да резервираме допълнителни стаи. Две седмици преди пристигането е нужно да знаем какви стаи предпочитат гостите: без или с полу/пълен пансион. Възможно е някои дни да е с пълен, някои с полу и някои без пансион. Всеки гост може да реши сам как му е по-удобно.

Що се отнася до седемте участника, едва когато програмата е готова по часове, ще решим кои дни стаите ще са с полу или с пълен пансион. За да няма някакво объркване, горе посочената информация е важна за допълнителните гости от България, които ще дойдат на свои разноски! Храната и нощувките нa седемте участника се поемат 100 % от програмата „Младежта в действие“. Въпросът е само да си съдействаме, за да можем да покрием и 30 % транспортни разходи, които по принцип не са включени във финансирането, за да се вмъкнем в бюджета. Затова имам гореща молба: Комуникацията да се провежда предимно по скайп. Ако е нужно да телефонираме, то това да не става по джи ес ем! Моля ви, дайте си телефоните като коментар под съответния постинг на Светла, за да може в случай на нужда бързо и ефективно да се свържем един с друг, без да е необходимо някой от нас, включително и Евгения да издирва телефоните или скайп. (Обръщам се най-вече към Ася и Боби, тъй като Евгения има бърза връзка с останалите участници, а ние сме в контакт предимно с Евгения засега.) Материали, нужни в рамките на проекта, които са по-евтини в България, да бъдат закупени от там. За това вече сме говорили с Евгения, но все пак нека всички да сме активни, като обръщаме внимание какво къде  най-изгодно може да се намери!

Лек ден и сърдечни поздрави:

Ани


Advertisements

6 Коментари to “Важна информация относно срещaта в Мюнстер”

 1. Yani Says:

  Здравейте,

  отново говорих с информационното бюро на хотелчето, където ще отседнете по време на срещата в Мюнстер. Дадоха ми телефона на централната организация в Германия. Там се обадих и попитах каква е причината в България да не може да се направи групова карта. Бе ми казано, че всяка държава изготвя свои правила независимо, че става въпрос за верига – хотелчета.
  Единствената възможност за групова карта е следната: може да се изготви от хотелчето в Мюнстер така наречената интернационална карта за гости („Интернатионал-гасткарте“) при условие, че групата е от минимум десет човека. Картата струва 26 Евро. За 8 души този вариант за съжаление не важи.

  Ако вие сте намерили друга нова инфорамция ще се радвам да споделите, за да вземем решение, което би било най-добро за всички!

  Поздрави,
  Яница

 2. evgeniatagareva Says:

  Здравейте,
  на посочения по-горе телефон (в България) направих запитване и се оказа, че не предлагат групови членски карти, просто нямат такава услуга. Проучвам въпроса за индивидуални карти, но мисля, че това не е добър вариант, имайки предвид участниците в нашата група, които са над 30 години. Продължавам проучването….


Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: