Ани Велкова

Ани Здравейте!

Както вече знаете, казвам се Ани Велкова. Родена съм в София. От 2002 година живея в Германия. Следвам политика, икономика и социология (магистър) в Мюнстер и съм пред завършване.

От две години се занимавам с идеите на транснационалната младежка инициатива „Ние за нас в Европа“. Едва през юни, миналата година, след интересен разговор с г-жа Д-р Тойбенер, събрах смелост да изкажа идеите си на висок глас. Бях подкрепена от мои близки приятели. Веднага искам да благодаря на Силвана, която през септември очаква своя син и затова няма да присъства на плануваната среща, нейни публикации ще намерите в блога; на Деси, която е заета с прекрасната си дъщеричка и затова не можа да поеме отговорността да бъде участник в проекта, но следи всяка публикация; на Яни и Светла, които се трудят всеотдайно от самото начало; и, разбира се, сърдечни благодарности на всички, които се включиха и работят по проекта! Без вашата подкрепа това, което постигнахме, нямаше да бъде възможно!

От тинейджърска възраст съм активна в неправителствени организации. Участвала съм в международни проекти и като участник, и като съорганизатор. В работата ми по транснационалната младежка инициатива „Ние за нас в Европа“ обаче се сблъсках с абсолютно нови проблеми и предизвикатеслтва, защото за първи път ми се наложи да подам молба за финансиране на проект. От септември, 2009 г., до края на януари, 2010 г., работих целенасочено върху идеите на инициативата, печелех съмишленици и заедно  привличахме сериозни партньори. Едва през април имаше видими резултати: Получихме финансиране. Броят на партньорските организации нарасна. Групата участници бе налице. Блоговете (български и немски) се раздвижиха.

Тръпката от предстоящото се засили. Едновременно с това станах по-загрижена, защото горещо желая проектът да протече в идеален вариант, както го описах в молбата за финансиране.

Често пъти в самото начало чувствах проекта като зародишче, сега той е малко бебче и само благодарение на нашите съвместни усилия и гореща инициатива 🙂 този проект ще се развие и на свой ред ще ни даде много!

Понеже днес имам рожде ден, ще си позволя едно желание: Каквото и да правим по време на проекта, да го правим с мисъл за останалите участници и все по-често да се поставяме на мястото на другия! Един да прави по-малко, някой друг трябва да се натовари повече, за да се свърши работата. Затова нека съзнателно да бъдем инициативни и да спазваме стриктно сроковете, в които искаме да свършим някоя задача! 🙂 В тази връзка се надявам Светла възможно най-скоро да актуализира страницата „Проект“. Моля, посетете я, ако желаете да научите повече за това как си представям младежката инициатива! 🙂

Сърдечни поздрави:

Ани

Advertisements

8 Коментари to “Ани Велкова”

  1. Димитър Велков Says:

    Чести рожден ден Ани!
    Когато човек пътува надалеч, той не вижда града в който иска да стигне. Вижда само това, което е пред него и преминавайки крачка след крачка, етап по етап, достига до целта.
    Концентрирай се и върши това, което доставя удоволствие днес, без да се притесняваш за резултата. Останалото ще го свърши Вселената.
    Пожелавам успех!


Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: