Сътрудничество със спортен клуб „Блау-Вайс“ Аазее („Синьо-Бяло“ Аазее)

Здравейте,

В последния ми постинг разказах за заседанието на тема „Инклузия“ 2010-та г. в Мюнстер. На него се проведоха няколко семинара, които бяха от интерес за нас и нашия проект. По време на работния семинар на тема „Спорт“ успях да се запозная с работата на спортния клуб „Блау-Вайс“ Аазее и да завържа контакти. Така успях да се запозная с г-н Вагнер (мениджър на клуба) и да уговоря с него среща, на която да участваме в спортно събитие в смисъла на инклузия на 04.09.2010 в 17 часа. По този начин бихме могли да се срещнем с членове на клуба и един час да играем футбол заедно с тях, както и по-късно ще имаме възможността да вечеряме заедно. Така ще бъде възможно да се запознем с работата на сдружението по пътя към реализиране на идеята за „инклузия“ на практика. На вечерята ще можем да си говорим непринудено на теми, които ни вълнуват. Веднага след като г-н Вагнер се заврърне от отпуска, ще го поканя на планираната от нас дискусия на 08.09.2010 г..

Ето малко информация за спортен клуб „Blau-Weiß“ Aasee:
Спортният клуб „Blau-Weiß“ Aasee е бил основан през 1972 първоначално като футболен клуб. Днес обаче той е квартален спортен клуб за семейства, предлагащ разнообразни занимания за всички групи от населението.

Цел на клуба е всеки да може да преоткрие себе си с различните си желания и нужди. Поради това клубът не се ограничава само в спортни дейности, а се интересува и от създаването на разнообразна палитра от културни, социални, политически и екологични мероприятия:

„Ние се стремим към пълната интеграция на деца и младежи със слаби постижения в отборите и клуба.“

Освен това, клубът е успял да изгради съоръжение без бариери, пригодено за инвалиди; мобилизирал е хора и така е спечелил доверието на хората с увреждания. Изграждането на това съоръжение е било възможно, от една страна, благодарение на спонсори, за които социалният ангажимент играе голяма роля, и, от друга страна, благодарение на партньорства с организации, за които подобряването на качеството на живот на хората с увреждания е на преден план. Най-важните партньорски организации са: „Lebenshilfe in Münster“, „Aktion Mensch“, „Wildemann Stiftung“, „SSB“, „DFB Stiftung Sepp Herberger“. Според думите на г-н Вагнер клубът получава от тези организации нужната му подкрепа, водейки с тях диалог очи в очи. „SSB“, например, насърчава лесното приемане на хора с увреждания в клуба. „Lebenshilfe in Münster“ помага при грижата и индивидуалната подкрепа на хората с увреждания.

Ние ще имаме шанса да се докоснем до това как се преодоляват пречките, особено в областта на спорта, за насърчаване на инклузията! Защото, когато се срещнат различни хора, които изживяват заедно вълнения, свързани със спорта, съзнанието се променя, поемайки по пътя към едно отворено общество в смисъла на инклузия!

С поздрав:

Ани

@ Евгения и Светла: Вечерята ще струва 5 евро на човек. (Тази информация е от значение само за Евгения и Светла, заради бюджета.)

Advertisements

8 Коментари to “Сътрудничество със спортен клуб „Блау-Вайс“ Аазее („Синьо-Бяло“ Аазее)”

 1. Доклад на българската група по задачите: „Както българската, така и немската група да изразят мненията си за това кои акценти би трябвало д Says:

  […] Workshop, който ще се…Доклад на българскат… on Сътрудничество със спортен клу…Доклад на българскат… on Лечение […]

 2. Доклад на българската група по задачите: „Както българската, така и немската група да изразят мненията си за това кои акценти би трябвало д Says:

  […] На 1 юни Анна Велкова, инициатор на проекта, публикува кратък текст, в който информира участниците за спортен клуб „Бяло-синьо Аазее” в Мюнстер. По време на срещата в града участниците в проекта имаха възможност да изиграят приятелски мач с децата от спортния клуб. Статията на Анна помогна много на участниците от България да придобият по-ясна представа и да се информират за спортния клуб. Текстът е достъпен на следния адрес: https://europajugendbg.wordpress.com/2010/06/01/sytrudnichestvo/ […]

 3. Даниела Драганова Says:

  Здравейте,
  и аз ще се включа в играта, не съм много добра, но това не е най-важното!


Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: