За театралното представление 3

Здравейте приятели,

Желая да ви споделя как мина срещата с Марк Хунен вчера следобед и какво обсъдихме заедно с немските участници.

Срещата имаше за цел немските участници и Марк да се запознаят, както и той да научи повече за българските младежи. Освен това говорихме и за това как си представяме взаимната ни работа, както и за това кой какви очаквания и въпроси има в тази посока.

Българските участници бяха представени на кратко и бе разказано за органзациите, от които те идват. Марк Хунен бе много впечатлен от различните им таланти и истории и изказа нетърпението и вълнението си да работи с всички тях (нас).

Марк не желае да се притеснявате (притесняваме) по отншение на това дали трябва да учите (учим) текст или определена роля. Неговите мисли звучаха в смисла на:

Всички ние сме различни, имаме таланти и имаме тема, въз основа на която ще построим нашето представеление. Ще направим, преди  истински да започнем, няколо разтоварващи упражнения, които ще ни помогнат да се отпуснем, за да можем да изразим себе си. Сцените ще се развият спонтанно и непланувано. Това, което ни харесва и искаме да запазим – за него ще си водим записки, за да не се изгуби. И така ще продължим нататък, докато създадем нашата  креативна история. Важното е всички  по време на  репетициите да сме облечени удобно – най-добре спортно и непрeтенциозно. Без да имаме някакви снимки или големи надписи по дрехите. Това  иначе отклонява вниманието ни или ни слага в определени граници, чрез които се индентифицираме, без да искаме.

Марк е на мнение, освен това, че не  е необходимо от сега да плануваме как да бъдем облечени на самото представление. Плануването на тениски е може би в този смисъл излишно.  Според него ще можем да си набавим импровизирани облекла от плат или нещо друго по време на работата ни, защото тогава ще се изготви сюжета на представлението.

Срещата бе приятна и успешна!

Не се сещам нещо друго, ако евентуално пропускам някоя информация, много моля българските – немски участници да я допълнят като коментар. А българските участници от България  🙂 приветсвам да изкажат своето мнение или въпрос!

Ще отговоря с удоволствие!

Сърдечни поздрави:

Яница

Advertisements

4 Коментари to “За театралното представление 3”

 1. Александър Says:

  Здравейте,

  Разбира се – такава е уговорката: Ани да каже дали има пари за тениски.

  Все пак направих проучване. Попаднах на фирма, която извършва подобни услуги върху текстилни материали.

  Оказа се, че печатът върху бели повърхности излиза по-евтин, отколкото печат върху цветни.

  Цените са следните:

  Пълноцветен печат върху бели тъкани:

  формат А4 за над 10 бройки тениски излиза 6 лева, за над 50 бройки – 5.70, за над 100 бройки – 5.20 и т.н.

  Цените са без включено ДДС. Не е посочено дали това е общата сума на тениските, но мисля, че е цена за една бройка.

  Давам линк към ценовата оферта на фирмата:

  http://www.jdesign-bg.com/services.php?P=14&SP=27

  Поздрави!

  • Anni Says:

   Здравей, Сашо!
   Много благодаря за информацията. Аз лично намирам идеята за страхотна и ще направя всичко възможно за реализирането ѝ. В момента изготвям програмата час по час, за да стане ясно какви ще бъдат конкретните разходи. До сега работехме по обективни причини с приблизителни суми. Едновременно с това търся кофинансиране. Предстои ни да предложим нов бюджет за одобрение от Агенцията за младежта в Германия, тъй като само с един нов одобрен бюджет ще имаме право да прехвърлим повече от 10 % на средства от една графа разходи за покриване на разходите в друга графа. Графите разходи са предварително поставени от Агенцията. Ако не ни одобрят бюджета, ще е необходимо да върнем на Агенцията средствата в размер на полученото кофинансиране от май месец насам (или 90 % от него, ако с 10-те % покриваме други разходи), защото кофинансирането от Германия е под формата на зали, т.е. в натура; и понеже не бяхме сигурни 100 % дали ще ни разрешат да ползваме помещенията на университета до края на срещата, бяхме предвидили разходи за тях. Тъй като само веднъж имаме право да променяме бюджета, изчакваме внимателно да видим какви ще бъдат реалните разходи, защото таванът от 8000 плюс допълнителните 1000 евро само и единствено за разпространение на проекта (филм, флайери, плакати и каквото още се сетиш) остава; играчката е да съумеем да разпределим тези пари правилно, съобразявайки се с поставените от Агенцията отделни графи разходи. С други думи едва юли – август, когато получим отговор от Агенцията, мога да кажа дали ще можем да си позволим тениски или не.
   Още веднъж благодаря за ангажираността от твоя страна.
   С поздрав:
   Ани

 2. Атанаска Медарова Says:

  Здравей Александър,
  Това предложение намирам за много добро! Само че Ани трябва да каже дали въобще ще има средства за тениски?

  поздрави Атанаска

 3. sashokat Says:

  Здравей, Яни,

  Радвам се, че срещата с Марк Хунен е минала добре. Окей, разбирам, че няма да се вкарваме в рамки с текстове и роли. Предполагам, че това ще искристализира по време на работата с него.

  Имам следното предложение:

  Ако решим да сме облечени в еднакви тениски, както по време на спектакъла, така и по време на различните ни занимания в рамките на проекта, предлагам да вземем общо решение по това.

  Иначе идеята ми за тениските, ако решим да носим тениски, е да са бели с логото на проекта отпред.

  Това е моето предложение.

  Поздрави.

  Скоро ще пусна ценова листа за една евентуална изработка на тениските в България.


Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: