Workshop, подготвен от „Амбулантна служба” в Мюнстер

Здравейте на всички,

Анне говори с Биргит Едлер, основателката на «Амбулантна служба» в Мюнстер, за това как да позиционираме частта за «Aмбулантна служба» в проекта.

Цитирам:

Мислехме си например в началото да разкажем за това как е възникнала и с какво се занимава органзицията. Разбира се, ще го протоколираме и ще го дадем за превод. След това ще помолим наш клиент да разкаже за опита си с нас. Това също ще документираме и ще ви го дадем да го преведете.

И понеже всички участници са млади, а нямаме за цел скучно мероприятие, можем всички заедно да излезем из града. Още не знаем как точно ще протече, но си мислехме да се разделим на групи и едната ще пътува със специална кола за хора с инвалидна количка, другата с градския транспорт, а третата пеша. Просто, за да се запознаем с бариерите и да видим как те се преодоляват с помощта на асистенти.

Дефакто така ще организираме нещо като туристическа разходка. Едновременно с това ще се запознаем как са устроени нещата в Мюнстер – например, имайки предвид пасажите на Принципалмаркт, говорещите спирки, повдигнатите спирки и т.н.

Семинарът ще продължи около пет часа. Може така да организираме всичко, че  групитe да се срещнат там, където ще се състои обядът.

Освен това, семинарът ще се проведе в понеделник, на 06.09., тъй като в неделя ще посетим един много иновативен социален проект в Гелзенкирхен. Повече за него ще прочетете следващите дни.

Какво ще кажете?

Много благодаря за превода на Милена!

С поздрав:

Ани

Advertisements

13 Коментари to “Workshop, подготвен от „Амбулантна служба” в Мюнстер”

  1. Както българската, така и немската група да изразят мненията си за това, кои акценти би трябвало да бъдат поставени на отделните семинари и Says:

    […] „Подкрепа за ре…Както българската, т… on Workshop, подготвен от „Амбула…Както българската, т… on ПартньориAnni on За […]


Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: