История на сдружението Der Zugvogel e.V. „Дер Цугфогел е.В.“ („Прелетната птица“)

Скъпи участници,

госпожа Кирстен Фауст – ръководителката на семинара, който ще се проведе на 04.09.2010 ни сподели историята на сдружението „Дер Цугфогел е.В.“ („Прелетната птица“). Ако имате въпроси, можете да ги зададете на госпожа Фауст на 04.09.2010, по време на семинара. За това можете да се подготвите още от сега.

„Сдружението „Дер Цугфогел е.В.“ предлага туристическо обслужване за инвалиди. To е създадено през 1998 година с цел да помага и подкрепя инвалиди при планирането и организирането на тяхната индивидуална почивка, както и за набирането, и разпостранението на информация за курорти, които са пригодени и предлагат добри условия за почивка на хора в инвалидни колички. С времето и опита сдружението придобива познания и за други увреждания и благодарение на завършеното специализирано обучение и способностите на активни му членове успява да постави началото на различни проекти. Тук специално трябва да се спомене съвместната работа по проекта „КОММ” – първият пътеводител написан на елементарен език, както и проекта за деца и младежи с името „Хей, ти имаш ли увреждане?!”

В рамките на проекта „КОММ” нашите сътрудници събират информация за достъпа в различни сгради в град Мюнстер, като например хотели, аптеки и консултационни офиси, за да може хората с увреждания да получат информация, дали въобще биха могли да влязат в определена сграда. Входните помещения, широчината на вратите и размерите на сервизните помещения биват измерени и качени в интернет на адрес: (http://komm.muenster.org).

Пътеводителят написан на елементарен език на първо място е предназначен да помага на хора, които срещат трудности при ученето (умствено изостанали хора), за да могат да пътуват сами. Бързо стана ясно, че този пътеводител е и от полза за хора, чиито познания по немски език не са (все още) добри или за хора с увреден слух, а дори и за деца.

Чрез проекта „Хей, ти имаш ли увреждане?!” сдружението Zugvogel e.V. проведе един инклузивен проект за сенсибилизация на деца и младежи с и без увреждания и даде възможност на над 300 най-различни групи да съберат собствен опит като инвалиди в инвалидна количка, като незрящи и да надникнат в света на комуникацията на хората с увреден слух.

Сърдечни поздрви,

Кирстен Фауст“

Благодаря от все сърце на госпожа Фауст за нейният ангажимент!

Поздрави,

Яница

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: