Открито, честно и справедливо

Здравейте всички,

В тази статия искам да поставя един въпрос, с който усилено се занимавахме малко преди срещата в Мюнстер. В българския блог ще продължим да го дискутираме подробно (позволявам си да говоря от името на целия немски екип), защото той засяга главно българската група и нашата съвместна работа. След като получим отговор на този въпрос, ще публикуваме резултата в немския блог като коментар към същата статия, която съм публикувала съответно и на немски език.

Както някои от вас научиха, г-жа Райна Петрова, кмет на район „Централен” в Пловдив,  и дъщеря й Даниела Драганова, изненадващо не взеха участие на срещата в рамките на проекта.

Това бе спонтанно решение от тяхна страна,  поради което бяхме принудени да променим целия начин на работа, както по отношение на съдържанието, така и организационно. То ни коства много усилия в последния ден преди началото на срещата (02. 09. 2010 г.).

След като българската група научи за промяната, много бързо бе взето решението да се включи в проекта друга млада мотивирана девойка – Виктория – като част от българската група. Надяваме се, че Вики ще ни се представи скоро и в блога.

Във връзка с неочаквания обрат на ситуацията искаме да попитаме Даниела Драганова (дъщеря на  г-жа Райна Петрова и официален участник в проекта „Ние за нас в Европа”) какви бяха причините да вземе решението да не присъства на срещата? Считаме, че бе много жалко, че тя не остави никакъв коментар или съобщение по въпроса и затова изискваме от нея обяснение. Все пак работата по проекта е свързана с отговорност, дисциплина и работа в екип. А и едно такова дълго участие на Дани в проекта, както и плануваното й място в него  (да не говорим гостуването на кмет от България, като официален гост, което бе разпространено навсякъде в Мюнстер), които изведнъж отпаднаха, породиха доста допълнителни безпокойства. Те нямаха място в ритъма на нашата (от българска и немска страна) дейност, както и в достойните ѝ цели.

Затова считаме, че желанието ни за обяснение  е уместно и справедливо спрямо всички участници.

Благодарим предварително!

От името на немския екип,

Яни

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: