Интервю на Евгения Тагарева и Виктория Илиева в „Днес“

Медийната разгласа на проекта в България продължава! В понеделник (24. 01. 2011 г.) Евгения Тагарева и аз, Виктория Илиева, участвахме в предаването „Днес“ на „Нова българска телевизия“, в която дадохме подробно интервю относно целите на проекта и перспективите за подобряване положението на хората в неравностойно положение в България. Представихме начините, по които в Германия се справят със затрудненията в придвижването на тези хора и отношението на останалите към тях. Също така въведохме понятието „инклузия“, вместо „интеграция“ и поставихме проблемите на грешния подход към различните.

Запис от предаването може да гледате тук: http://www.4shared.com/embed/493602597/9293373d

За мен участието в предаването беше истинско изживяване, не само защото успях да осъществя едно желано и дълго планирано пътуване до Пловдив, а и защото успях да се включа активно в разпространението на нашата инициатива. Като човек, изживял вече инклузията на практика, имах възможността да споделя натрупания опит с другите, а телевизията е един от начините да се достигне до най-много хора.

Самото интервю беше съвсем спонтанно. Не сме се подготвяли с предварителни въпроси. Евгения ме посрещна на гарата и почти веднага отидохме на снимки в телевизията. Отначало смятах, че липсата на подготовка ще ни изиграе лоша шега, но се убедих, че в подобен тип предавания дори е по-добре да си до някъде изненадан, за да можеш да отговориш искрено на въпроса, вместо да се поставяш в някакво клише. Мисля, че ако изгледате предаването, ще се съгласите напълно с мен.

Advertisements

2 Коментари to “Интервю на Евгения Тагарева и Виктория Илиева в „Днес“”

  1. Интервю на Евгения Тагарева и Виктория Илиева в “Днес” | Bulgarian Blog Says:

    […] Медийната разгласа на проекта в България продължава! В понеделник (24. 01. 2011 г.) Евгения Тагарева и аз, Виктория Илиева, участвахме в […] Прочетете повече -> WordPress.com Top Posts […]

  2. Evgenia Tagareva Says:

    Браво, Вики, много точно е пресъзададено изживяването ни в телевизията!


Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: