Идея за бъдещ проект

Всеки край е ново начало. След приключването на младежката инициатива „Ние за нас в Европа“ участниците бяха вдъхновени за изготвянето на нов проект, който до някъде продължава идеите на сегашния. Този път идеите на групата вървят в посока социално предприемачество и хора с таланти в неравностойно положение. Проектът носи работно заглавие „Заедно можем повече“ и е насочен към хората на възраст до 30 г. с таланти, които се намират в неравностойно положение (с или без увреждане) без значение от националната принадлежност.

Темата на проекта е да привлече вниманието на обществеността към талантите на младите хора в неравностойно положение и да сплоти колектива им.

Целта на проекта е организирането на работни групи и сплотяването на хората с различни таланти, като те взаимно се стимулират да продължат да се развиват. За да повдигнат самочувствието си и да придобият по-голяма увереност, в рамките на този проект участниците ще имат възможността да провеждат обмен помежду си и да намерят публика за своите творения, били те продукт на изобразителното, литературното, музикалното или приложното изкуство.

Проектът ще има три етапа:


През първия етап квалифицирани кадри от фирми или фондации партньори на локално ниво ще се заемат с обучението на младежите с цел развиване на таланта им. На тях ще им бъде помогнато да се изявят и израснат в професионално отношение. Разбира се, всичко това ще се отразява в онлайн платформа, която ще бъде „шапка“ на цялостната организация.

През втория етап вече придобилите увереност талантливи младежи ще покажат произведенията си на другите чрез онлайн платформата като всеки участник се регистрира и си направи собствена страница, в която да публикува снимки, звукови файлове или видеоклипове. Така всеки ще може да коментира работата на другите и ще намери публика за своята. И други хора ще имат възможност да се включат в проекта с подкрепа, идеи, контакти или спонсорство. През втората фаза основната цел е да се оформят работни групи в зависимост от различните таланти и интереси на участниците.

Третият етап е свързан с обмена между участниците. На локално ниво ще се организират срещи между участниците (една или повече), в които те ще се подготвят за една обща среща, в рамките на която ще се организира ден на талантите с концерт за музикантите, литературно четене, изложби и щандове, където ще могат да се показват произведения, направени в рамките на проекта.

По този начин ще се даде сцена за изява на талантливите хора в неравностойно положение.

Advertisements

Един коментар to “Идея за бъдещ проект”

  1. Anni Says:

    Благодаря на Вики, че така сбито и точно е пресъздала идеята, споделена на един от последните конферентни чатове по скайп, в който се включиха както участници от българската група, така и тези от немската. Вики, наистина имаш дар слово! 🙂 Това съм споделяла и друг път. Продължавай да ни радваш, докосвайки ни с всяка дума! 🙂
    Надявам се с помощта на тази идея за проект българските участници да проявят инициатива и креативност, като предложат и самостоятелни идеи! Това правят и немските участници. Възможно най-скоро ще бъдат преведени още много статии от немски на български. 🙂


Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: