Проект

Нищо не пада от небето! Необходими са ни ангажирани хора, които помагат на младите хора да развиват визии, които те да реализират в родината си.
Ние всички носим отговорността за нашето общество!

В рамките на транснационалната младежка инициатива „Ние за нас в Европа“ младежи в неравностойно и в равностойно положение от България и Германия на възраст между 17 и 30 години (общо четиринадесет участника) ще развият и представят своите новаторски идеи относно включването (инклузията) и активното участие (партиципацията) като начин за намиране на европейската идентичност. В периода от май до декември 2010 година те изживяват различни форми на партиципацията (активно участие), както чрез самостоятелно оформена социална онлайн-платформа, така и в рамките на самостоятелно организирана среща в Мюнстер/Вестфалия. Участниците се занимават с комплексната тема „Инклузия (включване) вместо интеграция“ чрез прилагането на различни възможности за социална ангажираност (и на локално ниво) на практика. Те разпространяват придобитите познания както в рамките на театрално представление в Мюнстер/Вестфалия, така и локално в родината си чрез фотографски изложби и представянето на собствено заснет документален филм. Освен това те се подкрепят взаимно да развият своите иновативни идеи на тема „Инклузия (включване) и активно европейско гражданство“ и да представят нови идеи за проекти.

За приоритетите и целите на транснационалната младежка инициатива „Ние за нас в Европа“
можете да прочетете
описанието и обосновката на проекта и последващите инициативи>>>

Допълнителна информация за ролята на представлението в рамките на срещата през септември 2010 г. ще намерите в краткaта обосновка на представлението>>>

Конкретните дейности по време на проекта са представени в следните документи:
Запланувани дейности в рамките на младежката инициатива>>>
и Програма за срещата в Мюнстер>>>

Тук можете да намерите първоначалното представяне на идеите на транснационалната младежка инициатива>>>

За повече информация за участниците в транснационалната младежка инициатива можете да посетите информационната страница „За нас“>>>


В този блог се занимаваме с подготовката на проекта. В категорията „Младежкият проект“ обменяме мисли под формата на публикувани статии и така даваме своя принос за развитието на проекта. Статиите, които са пряко свързани с проекта, се показват като отговор на тази страница, както можете да видите по-долу.

Очакваме с нетърпение Вашия принос за осъществяването на проекта! Ако искате да знаете повече за този блог, моля посетете нашата информационна страница  „Блог“. До скоро!

Към страницата „Блог“>>>

Към новите статии>>>
___________________________________________________________________________________________________

2 коментара to “Проект”

  1. Включване (инклузия) вместо интеграция « Svetlana's Blog Says:

    […] Младежкият проект „Ние за нас в Европа“ […]

  2. ХРИСГИНА ГЕОРГИЕВА Says:

    ЗДРАВЕЙ , АНИ! ПРОЕКТЪТ ,ПО КОЙТО РАБОТИШ Е ЧУДЕСЕН.ХУБАВО Е ,ЧЕ ИМА ХОРА , КОИТО МИСЛЯТ ЗА МЛАДЕЖИТЕ В НЕРАВНОСТОЙНО ПОЛОЖЕНИЕ И КАК ДА ИМ ПОМОГНАТ ЗА ПО – ПЪЛНОЦЕННАТА ИМ РЕАЛИЗАЦИЯ В ОБЩЕСТВОТО. НО ТОВА Е ВЪЗМОЖНО В ЧУЖБИНА. В БЪЛГАРИЯ ЗА ЖАЛОСТ НЕ Е.ИМА ПРОГРАМИ , ЧРЕЗ , КОИТО ДА СЕ ПОМОГНЕ НА ТАЗИ ГРУПА ХОРА, КОЯТО НЕ Е МАЛКО В БЪЛГАРИЯ , НО УСЛОВИЯТА ДА БЪДАТ ВКЛЮЧЕНИ , СА НЕИЗПЪЛНИМИ. ЗА ДА ПРИЛИЧАМЕ ПОНЕ МАЛКО НА ЕВРОПЕЙЦИТЕ , ТРЯБВА ДА ПРОМЕНИМ МИСЛЕНЕТО СИ.ТРЯБВА ДА МИСЛИМ ЗА ХОРАТА ОКОЛО НАС,ДА СПРЕМ ДА ОБВИНЯВАМЕ ДРУГИТЕ ЗА ПОЛОЖЕНИЕТО СИ ,ДА СПРЕМ ДА ТЪРПИМ НАЛАГАНЕТО НА ЧУЖДАТА ВОЛЯ .МНОГО Е ПРОСТО-ТРЯБВА ДА БЪДЕМ СЕБЕ СИ И ДА РАБОТИМ ЗАЕДНО В ЕКИП.ДА ОТСТОЯВАМЕ ПРАВАТА И МНЕНИЕТО СИ , НО И ДА ИЗПЪЛНЯВАМЕ СТРИКТНО ЗАДЪЛЖЕНИЯТА СИ.


Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: